Mi a Life Protocol?
A Life Protocol a Te megtervezett tudatos Életmód Programod. Életedet befolyásoló megannyi tényező tudatos alakítása, hogy a legjobbat tudd kihozni magadból.

Ember és környezete – Ádám és Éva után egy kicsivel…
Az ember elfejlődött a környezettől, amire évmilliók alatt adaptálódott. Környezetünk is gyökeresen megváltozott az évmilliós természetes közeghez képest. Ez a hirtelen fejlődéssel bekövetkezett evolúciós össze-nem-illés a gyökere a mai nyugati világ egészségtelen, boldogtalan, enervált, céltalan mivoltának.

Az ember és környezete közti konfliktust csak tudatosan felépített, megközelítéssel lehet feloldani. Van, amiben nekünk kell alkalmazkodnunk az új világhoz, és van ahol el kell fogadnunk, a modern környezet túl destruktív, hogy idomulni tudjunk hozzá.
Például, örömmel tölt el, hogy nem kell napokat gyalogolnom mamuthús reményében, így ezt az időt produktívan tudom eltölteni. Ugyanakkor újabb kihívásokkal szembesülök, mert meg kell bizonyosodnom róla, hogy a megfelelő mamuthús kerül a tányéromra. A fejlődésnek mindig van mellékterméke amivel a nyugati ember gyakran nem számol. (Rád nézek most élelmiszeripar!)

A Life Protocol azért jött létre, hogy legősibb énünket tudatosan balanszba hozza a modern világ minden lehetőségével és kihívásával.

Egy jobb élet első lépcsőfokai
Ha Maslow piramisát elfogadjuk alapigazságnak, úgy láthatjuk, hogy hosszú út vezet az önmegvalósításig.

 A legtöbb nyugati embert valamely egészségügyi kihívás nem is engedi továbblépni boldogulása következő lépcsőfokára. Ennek legfőbb oka, hogy nem működünk harmóniában környezetünkkel. Persze nem is könnyű egy olyan környezettel egységben működni ahol: a táplálkozás megbetegítő, a víz mérgező, a levegő szennyezett, az alvás felületes, a mozgás veszélyes, a stressz pedig állandósult.
Ezen tényezőket együttesen figyelembe véve, a szervezet egészét vizsgálva, egyéni életritmust és szokásokat szem előtt tartva, Te meg én együtt alakítjuk ki személyes Életmód Programodat.

Miként segít Neked a Life Protocol? 

Komplexitás – A szervezet egészét nézi.

Ha beütöd a jobb könyököd, a jobb könyököd fáj. Egy fejfájás ugyanakkor sokkal komplexebb megközelítést igényel, kivéve persze ha azt is beütötted. Közrejátszhat megannyi életmódtényező, mint a légzésed, alvásminőséged, táplálkozásod, folyadékbeviteled, vagy miképp éled meg a stresszt. Számos kiváltó oka lehet egy ilyen hétköznapi tünetnek, ami a hibás működésre utaló figyelemfelhívás a szervezet részéről. Bekapni egy fejfájás csillapítót ilyen formán nem más, mint kikapcsolni a tűzjelzőt, mert zavar a hangja. Csak hogy ég a ház! A célravezető megközelítés, hogy a kiváltó okot szüntetjük meg, és nem a zavaró tüneteket tompítjuk.

 Az egész életre hatással van
Amint egy fejfájás kiváltó okát sem lehet egy pillanat vagy egy pirula segítségével megtalálni és megoldani, úgy egy új életmódnak sem lehet nekivágni anélkül, hogy ne fókuszálnánk életünket befolyásoló valamennyi tényezőre.

A Life Protocol legfontosabb életminőséget befolyásoló elemei:

Táplálkozás – Légzés – Alvás – Fény – Stressz – Környezet –Mikrotápanyag pótlás

 Részletekért kattints a Szolgáltatások menüre.

Tudományos megközelítés
Személyre szabott új életed kidolgozásához a tudományt hívom segítségül.

Az emberi előrejutáshoz, boldoguláshoz a tudomány tett a legtöbbet, így a helyes életmód megválasztásához is a tudományos igazságok visznek a legközelebb. E meggyőződés és szenvedély vitt az epidemiológusi pályára.
(Lásd: Ismerj meg! )

Legfontosabb szempontok a Protocol-od kidolgozásánál 
A Life Protocol látszat ellenére nem az egészségről szól. Inkább egy tudatosan kialakított életről ami alatt nem kell aggódnod egészségedért. Ennek kialakítására pedig igenis meg kell vizsgálnunk az egészséget és ezáltal az életminőséget befolyásoló tényezőket.

Környezeti hatások, diagnosztizált betegségek, táplálkozási szokások, légzésminták, nehézfém terheltségek, vírusos fertőzések, mindennapi stresszorok, tápanyaghiányok, és megannyi közvetve és közvetlenül befolyásoló tényezőt.

(Részletekért kattints a Szolgáltatások menüre)

A meglepődöttség és a döbbenet remek forrása szokott lenni mi mindent okozhat egy-egy elhibázott életmód elem, miként megoldást is kínálhat számos problémára ha azok tudatosan a helyükre kerülnek.

Az életmódot kialakítani közös munka!
Sosem lehet elégszer kiemelni, hogy én a lehetséges irányokat segítek megtalálni, ugyanakkor az úton Neked kell végigmenni. Az Életmód Programot a Te életedre szabom, hogy a lehető leggördülékenyebb legyen a változás. A cél ugyanakkor nem a régi életed cukormázas tálalása, hanem A Változás!

Új szokások
Míg hátrahagyott régi életmódod destruktív megszokásait lassan (vagy épp gyorsan) kigyomláljuk, úgy legújabb életed előrevivő szokásokkal ruházzuk fel. Vannak akiknek ez egy folyamat, s vannak akik szeretnek beleugrani a mélyvízbe és már másnap találkozni legújabb önmagukkal (lásd újévi fogadalmak). Célravezető ha figyelembe vesszük a változás természetét, és nem csak a változtató vérmérsékeltét. 
Például felhagyni a dohányzással máról-holnapra remek döntés. Minden előképzettség és rákészülés nélkül súlyemelésbe kezdeni egészségsport gyanánt, pusztán mert Január elseje van…megkérdőjelezhető és veszélyes döntés.

Ebéd közben jön meg az étvágy…
Egy új életmód kialakításának megannyi eleme van. Tapasztalataim szerint a tudatosság ennek csak az egyik szereplője. Tudatos életmódunkat be is kell gyakorolnunk. Ez a folyamat ami sok esetben a legnagyobb kihívás, ezért a Life Protocol célja hogy mindezen átsegítsen Téged. Aki pedig egyszer ráérzett egy jobb, egészségesebb, energikusabb, és céltudatosabb életre, annak már nem kihívás, hanem öröm az életmódváltás.

Légy a jó szokások függője!
Függőnek lenni nem csak a destruktív szokásoktól lehet. Sőt! Egy produktív életmód jutalmazó értéke sokkal inkább addiktív tud lenni.

 Neked való HA:

 • már kialakult egészségügyi kihívásaid vannak
 • célod az általános egészségmegőrzés
 • mentális és/vagy fizikai terhelésnek vagy kitéve
 • családalapítási céljaid vannak
 • életmódváltás előtt állasz, és nem tudod miként fogj neki
 • kitartó és elkötelezett vagy az életedért
 • a siker érdekében készen állsz a hosszú távú közös munkára
 • Megérted és elfogadod, hogy környezetünkkel egyensúlyban tudod a legtöbbet kihozni magadból.

 Nem Neked való HA:

 • Másoktól várod a megoldást.
 • Ha azonnali megoldást vársz:
  • A Life Protocol nevét az életre szóló megvalósításról kapta
 • Ha nem szánsz erőforrást, figyelmet, időt a változásra:
  • Az életmódváltás legtöbbször egy költséges hobbi.
 • Nem fogadod el, hogy a tudatos életmód számít a boldogulás során.
  • …pedig számít

Mit tartalmaz a Life Protocol?

 1. ÁLLAPOTFELMÉRÉS
 2. KONZULTÁCIÓ
 3. PROTOCOL START, PROTOCOL ÁTADÁS
 4. UTÁNKÖVETÉS
 5. KIEGÉSZÍTŐ KONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉG

(Részletekért kattints a Szolgáltatások menüre)


EGYSZERŰ ÉS NAGYSZERŰ? NEM AZ!
A Life Protocol kidolgozása legtöbb esetben egy hetet is igénybe vehet, míg elkezdésre alkalmas formájába kerül, majd egy életen át tartó finomhangolást, időt, pénzt, és oda figyelést kíván Tőled, míg megvalósítod. Ne ijedj meg, a Protocol Start minden segítséget megad, hogy a leghatékonyabban vágj neki Új életednek.


A végleges Life Protocol! 
Tökéletes megvalósítás nem létezik, noha nem tilos törekedni rá. Mi több a Life Protocol lényege új életed folytonos finomhangolása. Számos dolog fog történni Veled új életed megkezdésekor. Lesz olyan szokás mely újnak hat vagy szokatlannak, míg más elemek ellen kifejezetten tiltakozni fog a szervezeted. A döntésben pedig, hogy melyiket érdemes elengedni, finomhangolni, csiszolni vagy melyik igényel további kitartást, állandó segítségedre leszek.

„Majd együtt mentek tovább”
A közös munka koncepciója egyszerű.
Jómagam bármely fontos egyéni igényed figyelembe vételével Rád szabom a programot, hogy gördülékeny legyen a megvalósítás.

Te pedig törekszel a lehető legjobb megvalósításra, míg legújabb szokásaid, mindennapi életed részeivé válnak.

A jól végzett munka gyümölcse
Sokan beszámolnak a megmagyarázhatatlan érzésről mikor alig várják, hogy reggel, kicsattanó energiával végre belefoghassanak olyan új tevékenységekbe, amikbe pár hónappal azelőtt még nem kezdtek volna. Iskola példája ennek a reggeli hideg fürdőzés, amire a legtöbben elsőre halálfélelemmel gondolnak, főleg mert addigi életük és szokásaik szerint kabátban ültek a fűtött lakásban is.

 • Érdekes módon az igazi jutalom nem a kicsattanó energia és az új életmód által elért egészség. Ez „csak” egy kellemes mellékhatás.

Meddig tart a Life Protocol?
Ha a program nevét vesszük alapul úgy életünk végéig. Egy tudatos Life Protocol megvalósító esetén ez a dátum bizony érezhetően későbbre tehető. Természetesen ha valaki úgy dönt, hogy nem szeretné tovább élvezni a program előnyeit, vagy nem érzi magában a megvalósításhoz szükséges energiát, úgy bármikor visszatérhet régi életéhez.

Időpontkérés

9 + 14 =

G-XE2FH7CBDC